eTWINTOWN PROJESİ

PROJE ORTAKLARI

Türkiye, Ukrayna, Litvanya, Yunanistan, Makedonya

PROJE HAKKINDA

Dünya ülkeleri koronavirüs ile savaşırken öğrenciler sihirli bir harita keşfeder. Bu harita gizemli bir kaleyi ve yeri işaret etmektedir. Görev ise bellidir: Sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri yeni bir kasaba inşa etmek. Dijital yollarla sihirli bir kasabanın yaratılacağı bu projede farklı kökenden öğrenciler bir kalede yaşayacak ve işbirliği içinde kaleyi merkez alan bir dijital kasaba inşa edecekler. Bu kasabada öğrenciler sanat, spor, oyun, yabancı dil, sağlık üzerine işbirlikçi çalışmalar yapacaklar ve inşa ettikleri dijital okulda öğrenimlerine devam edecekler.

HEDEFLER&SONUÇLAR

Kültürler arası bir köprü kurmak,

Öğrencilerin dil öğrenme çabalarını desteklemek ve kolaylaştırmak,

Empati ve hoşgörü becerilerini geliştirmek,

Yaratıcılığı, sorumluluğu ve üretkenliği artırmak,

Çok kültürlülük/ çeşitlilik hakkında bilgi edinmek, fikir ve anlayış oluşturmak.

Proje bitiminde öğrenciler ülkelerini ve kültürlerini tanıtmış, Avrupalı akranlarıyla birlikte çalışma fırsatı yakalamıştır.

ETKİNLİKLER

eTWINTOWN  TV                                                            eTWINTOWN  NEWSPAPER

eTWINTOWN  CAFE                                                       eTWINTOWN  FLAG & EMBLEM

eTWINTOWN  HERBAL  SHOP                                      GREEN eTWINTOWN